Waarom KK&A

Bij veel bedrijven in de MKB sector ontbreekt het aan expertise en/of capaciteit om zelf een gedegen kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en te laten certificeren, terwijl de intrinsieke behoefte hieraan vaak wel aanwezig is. In die situatie is een extern adviseur voor u de ideale oplossing om dit traject voor uw organisatie te begeleiden en te verzorgen. Onbewust hebben organisaties veelal meer zaken vastgelegd en gedocumenteerd dan zij zich realiseren, maar ontbreekt het aan de structurering hiervan en is het niet vastgelegd in een handboek. Daarom heeft de stap tot certificeren vaak minder impact dan over het algemeen wordt aangenomen. Naast het opzetten van het kwaliteitsmanagement systeem binnen uw bedrijf, het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen en het vastleggen ervan in het kwaliteitshandboek, vertegenwoordig ik uw bedrijf ook tijdens dit traject richting de certificerende instantie en begeleidt ik de certificeringsaudits.

Referenties

DEFENTURE B.V. Tiel (verbonden sinds 09-2013)                                                                                                                                                                                          Sinds de oprichting van Defenture B.V. in 2013 als kwaliteits- en procesmanager betrokken bij deze organisatie. in de 2e fase (medio 2015) is er gestart met het certificeringstraject voor de ISO 9001-2015 wat op 24-01-2017 aan Defenture is toegekend. Defenture richt zich als organisatie op de Defensie markt en heeft daarom als een van de weinige organisatie in Nederland ook een certificering voor de NATO standaard AQAP 2110, waarmee zij zich onderscheidt t.o.v. concurrenten.  

Defenture is een jong en dynamische producent van speciale lichte voertuigen voor Defensie, veiligheidshandhavers en rampoperaties. De voertuigen zijn gewaardeerd door en verkocht aan de Nederlandse MOD’s speciale infanterie eenheden.    Defenture heeft een uniek concept van nauwe samenwerking met strategische lokale partners dat niet alleen helpt om de kosten en de doorlooptijd te minimaliseren, maar ook bijdraagt aan lokale welvaart en economische groei.

EMATRA B.V.  Barneveld (23-09-2015)

Ematra B.V. in Barneveld is na een succesvol doorlopen fase 2 onderzoek door bureau Veritas gecertificeerd voor de ISO 9001-20015. Hiermee is een implementatie periode van ruim een jaar afgerond. Ematra is gespecialiseerd in verzorgen van industrieel spuitwerk, spuitwerk bedrijfsvoertuigen, stralen, schooperen en diverse lijmtechnieken.  
De organisatie beschikt hiermee over een geïntegreerd kwaliteitsmanagementsysteem, tevens voldoet de organisatie aan de eisen die de ARBO wet stelt en aan de milieuregelgeving als vastgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en milieu.

 

SISMATEC B.V. Almelo (verbonden sinds 2012)                                                      Na de initiele ISO certificering is het Almelose bedrijf Sismatec B.V. sinds 6 september 2018 gecertificeerd volgens de ISO-9001-2015 norm. Sismatec is gespecialiseerd in de procestechnologie in de voedingsmiddelen industrie. Een nieuwe fase van groei en voortdurende internationalisering is enige tijd geleden ingezet. Sismatec levert machines van topmerken voor het bereiden, bewerken, portioneren, vullen, doseren en verpakken van voedsel en farmaceutische artikelen. Op de markten zijn bedrijfszekerheid en nauwkeurigheid van vitaal belang. De groei van de organisatie en de veranderende organisatiestructuur waren met name de reden om de bedrijfsvoering verder te optimaliseren en een kwaliteitssysteem op te zetten op basis van de ISO 9001-2015. Daarnaast baseren in haar markt klanten meer en meer hun vertrouwen in hun zakelijke partners op de aanwezigheid van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem. Het traject is in het maart 2012 ingezet, Sismatec is hierbij begeleidt en ondersteund door “Kamphuis Kwalitetismanagement & Advies”.


BERDAL B.V. (verbonden sinds 02-2019)

In voorjaar 2019 is Kamphuis Kwaliteitsmanagement & Advies een samenwerking aangegaan met Berdal B.V. voor het in stand houden van het ISO 9001-2015 kwaliteitssysteem binnen de organisatie. B.V. Berdal is als onderdeel van Berdal Groep al ruim 45 jaar toonaangevend producent, leverancier en private label specialist in kunststof- en rubberproducten voor de bouw, de professionele ijzerwarenbranche en DHZ-branche. Daarnaast voert Berdal een uniek assortiment met technische folies en dampremmende bouwfolies.  Kwaliteit staat hoog in het vaandel en er wordt uitsluitend geproduceerd volgens gecertificeerde processen. 


 

 

Webdesign door: KEVIN BOKDAM